maanantai 15. elokuuta 2011

Koulutyö

Opiskellessani Satakunnan käsi- ja taideteollisessa (vaimitensenytkirjotetaan) meillä oli musiikkivideokurssi. Jokaiselle ryhmälle annettiin bändi ja kappale. Me saimme punk bändi PGM:n The Ghost Story  kappaleellaan. Minä sain osakseni olla ohjaaja.

Juonena oli, että mies seuraa viekottelevaa kummitusta talossa huoneeseen, jossa mystisesti hänen kasvoilleen ilmestyy huulipunan jälki. Studio kuvauksien valot oli tehty Sin City elokuvasta kopioiden ja ne onnistuivat hyvin!

Studiokuvaykset olivat eräänä lauantaina. Ikävä kyllä, edellisenä perjantaina oli ollut koulun bileet ja kuvausryhmäni oli enemmän tai vähemmän krapulassa... Siitä huolimatta vetäisimme ammattitaitoisesti noin kolmen tunnin kuvaukset jotka sisälsivät 3 eri valotilannetta.

Tarina kuvat kuvattiin kaverini Anun autiotalolla ja nekin sujuivat ongelmitta. Ikävyyksiä tuli sitten leikkausvaiheessa. Koska koulu oli lopuillaan, päättötöitään viimeistelevät oppilaat olivat nyysineet kaikki editointiajat joten meidän leikkaus tehtiin nopeasti ja hutiloiden. Jos olisi ollut enemmän aikaa ja/tai ammattitaitoa tuolloin videosta olisi tullut paljon parempi. No, bändi oli tyytyväinen tuotokseen joten sillä ei taida olla väliä että se näyttää kömpelöltä kyhäilmältä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti