sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Hyppimistä ja pomppimista

Joskus kun vedin päiväkotilapsille videokerhoa keksin laittaa ne pomppimaan ja poistin sitten nauhalta kaikki muut kohdat paitsi ne, joissa mukulat olivat ilmassa. Videosta tuli lasten keskuudessa hitti kun pääsivät "lentämään" videolla! Vasta vuosia myöhemmin kuulu, että tekniikalle on nimikin. Se on pixalaatio. Pakko siis kokeilla ajatuksen kanssa!

Ehdotin Heidille ja Millalle hiukan liikunnallisempaa projektia viikonlopuksi ja joltakin putkahti esiin tämä paparazzi idea kun tytöt kerran harrastavat valokuvasta. Piinattavaksi kohteeksi saatiin Pekka joka hoisi osuutensa esimerkillisesti.

Pari sanaa pixlaatio menetelmästä. Yleisesti tätä animaation muotoa kuvataan ihan still kameralla. Hyppää ilmaa, ota siitä kuva, ilmaan, kuva jne. Kun sitten pistää editointiohjelmassa kuvat nopeasti peräkkäin saa ihmisen vaikka lentämään. Tai tekemään mitä vain. Mielikuvitus on rajana!
Itse käytin videokameraa joka oli kuvatessa helpompaa mutta vaati suurta kärsivällisyyttä editointivaiheessa. Video ei ole kokonaan pixalaatiota, vaan keksimme kaikkea hassuttelua muuten väliin. Loppu tulos on.... No vähintäänkin ajatuksia herättävä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti