tiistai 8. toukokuuta 2012

Jotain erilaista...


Nyt tarvitsee varmaan vähän selittää vaikka mielestäni hyvä video puhuu puolestaa. No, tämä nyt EI ole niin kummoinen, mutta tarvitti kumminkin julkaista.

Koska oli niin nätti ilma ja lempikamerani oli vapaana, pääti kuvata Viivin ja Kossun estetreenejä. Ideana oli laittaa ratsukko moneen kertaan samaan kuvaan hyppäämään yhtäaikaa. Kaikki onnistui varsin hyvin leikatessa ja exporttasin videon ulos AVI:na. Edelleen kaikki oli loistavasti. Kun muunsin videon Youtube tarvittavaan muotoon (mpeg) jostakin syystä "päälekkäiset" layerit päättivät katoilla ja räpsyä. Huoh. En jaksanut alkaa tapella, varsinkin kun tuo alkuperäinen idea ei sitten ollutkaan se pääasia videossa. Hiukan harmittaa kyllä, avi versio oli paaljon siistimpi ja sellainen miksi sen tarkoitin, mutta...

Kotona koneella sitten keksin tehdä tuon ääniraita idean! Eli, tyhjä "kummitteleva" kenttä. Tämä oli alunperin toteutettu Silent Hill 2 pelissä jossa eräässä alueessa kuuluu lähenevän ja loittonevan hevosen laukka ääni joka on melkoisen kammottava varsinkin esimmäisellä pelikerralla kun odottaa kokoajan jonkun hyökkäävän. Tämänkin toteutus hieman harmittaa. Koska keksin idean vasta kotona, en ollut ottanut esteistä ja tyhjästä kentästä mitään mielenkiintoisia kuvia, vain tylsää, tyhjää kenttää jota tarvitsin alkuperäiseen katoilemis aiheeseen. Tunnelmaa olisi saanut paljon paremmaksi käyttämällä hyväksi esteiden muotoja kuvauksessa.

Ääniraitakin olisi saanut olla parempi. Kun kerran on käytössä kunnon mikrofooni kalusto, on sääli etten niitä käyttänyt. Mutta enhän minä ajatellut tarvitsevani ääniä tässä videossa ja mikit jäivät kotiinsa.

Ja valivali. Katselkaa lopuksi julkaisemattomasta materiaalista kiskaistuja still kuvia.

Hyvä hyppy.

Töppö hyppy.

Putous hyppy.


8 kommenttia:

 1. Tykkäsin kovasti tästä videosta. :) Aika jännä fiilis tuli tuosta, että kuului kavioiden kopsetta ja puomikin kolahti. Ihan kuin olisi kummitusheppa hypännyt esteitä.

  Ou nou, putoushyppy ei varmaan ollut kiva hyppy. :o Toivottavasti ratsastaja pysyi ehjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :)
   Ratsastaja selvisi muutamalla naarmulla ja tapaus on nauhalla. Tulee joskus sitten töppö koosteeseen kunhan saan riittävästi materiaalia kokoon. ;D

   Poista
 2. Mä en jostain syystä muista Silent Hill 2:sta sellaista kohtaa, voi harmi! Mutta itse video oli tosi mielenkiintoinen, ja pidän kyllä siitä miten saat uusia ideoita etkä kangistu kaavoihin. Hienoa, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli siellä vankilassa. Vankilan pihalla jos tarkkoja ollaan. Siellä oli vaan hirsipuu ja ratsastusäänet. :D
   Kiitoksia. :)

   Poista
 3. Haluisitko tehä mulle jonkun koosteen noist hypyist blogiin ja laittaa sen tippumis jutun kans siihe koosteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin mä tehä. Onko sulla Youtube kanava? Voisit ladata sinne. :)

   Poista
 4. Ihana blogi, ehottomasti lukijaks! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Toivottavasti pidät tulevaisuudessakin! :)

   Poista