tiistai 6. marraskuuta 2012

Kauhee sotahuuto!

Nyt tarinaa hieman minun elämästäni.

Rakas kissani Mio on sairastanut yli vuoden inhottavaa ruoka-aine allergiaa joka saa sen raapimaan itseään ihan verinaarmuille poskista. Elänlääkärin kanssa on kokeiltu useampia eri lääkkeitä ja ruokavalioita, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Lopulta kokeilimme lääkettä nimeltä Atopica ja kun sekään ei tuntunut auttavan siirsin kisut barffi naksuille ja kas kummaa! Ihottottuma ja kutiaminen katosi! Olimme juuri vähentämässä atopican määrää kun Mio äkkiä alkoi olla masentunut ja vaisu. Torstaina en vielä ollut huolissani mutta perjantaina illalla päätin, että heti maanantaina varaan sille lääkäri ajan. Mio kumminkin romahti pahasti viikonlopun aikana ja sunnuntaina se virui surkeana pesukoneen takana.

Maanantai koitti onneksi ajallaan ja lääkäri totesi kisuparan olevan kiuvunut ja se laitettiin tiputukseen. Samalla otettiin verinäytteet jotka kertoivat Mion maksan olevan pahassa hädässä! Jokin oli sotkenut arvot tässä tärkeässä elimessä totaallisesti ja myrkyt olivat päässeet vellomaan vapaasti muualla elimistössä. 

Sain kisun kotiin samana päivänä antibioottikuurin ja ruiskuruokinta ohjeiden kanssa. Tappeluhan väkisin syömisestä tuli, mutta ylpeänä voin sanoa, että voitin sen joka kerta! 

Perjantaina soittelin lääkärille kun kisu ei voinut yhtään paremmin lääkkeistä huolimatta ja lääkäri kehtooti miettimään viikonlopun yli lopettamisvaihtoehtoa... Itkiessähän se pari päivää sitten kului. Suunnittelin Miolle suruvideonkin.


Sunnuntaina kumminkin sattui ihme! Kisu söi omatoimisesti muutamia katkarapuja ja vaikutti muutenkin pirteämmältä. Maanantain tultua se veteli jo sheebaa tyytyväisenä ja lääkäri totesi pahimman oleva ohi.

Kuukausi on kulunut nyt tästä ja vieläkään ei ole varmuutta mikä maksan rikkoi. Vahva epäilys on, että atopica sen teki. Nyt eillen sai Mio verikokeissa terveen paperit, paino on palannut normaaliin ja energiataso on suorastaan ärsyttävän korkea. Allergia tosin on alkanut taas vaivaamaan, mutta se tuntuu pieneltä jutulta kuolemantuomion rinnalla.

Kauan eläköön MIO!

7 kommenttia:

 1. Voi että miten suloinen kissa! Onneksi se parani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko muunkilaisia kissoja? :D Mä oon kanssa niiiiiin onnellinen että selvittiin säikähdeyksellä.

   Poista
 2. On tuo kyllä aivan ihanan näköinen kisu (: Ja hyvä juttu että parani :):)

  VastaaPoista
 3. siskon kissalla on kans ruokaaineallergia :/ silläki tulee arpia siitäku kutittaa nii paljo haavat jotka allergia on aiheuttanut. toivottavasti sun kissas ja siskon kissa paranisi yllättäen allergiasta ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vaan toivoa että käy samoin kun sun siskolla ja kokeilla eri ruokia jos tärppäis. :)

   Poista
 4. Ai ihana sullaki on kilpparipentu! :) Huhhuh, onneks selvisitte koettelemuksesta, ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on vielä sellanen että sillä on etutassuissa erkanevat peukalot ja takakäpälissä ylimääräset varpaat. :D Vaikka ei toi mikään pentu enää ole...

   Poista