tiistai 19. maaliskuuta 2013

Animaatioita ja videokuvaa.

Parisen kuukautta sitten heräsin keskellä yötä mielessäni pieni värssynpätkä. Kirjoitin sen nopeasti ylös kännykkään ja huomaamattani runoilin siihen sitten jatkoa toista tuntia. (Nukkuminen on pikkulapsia varten...)

Muutaman päivän kuluttua kuvasimme videomateriaalit vaikka hieman harmitti, että en ollut kunnolla suunnitellut päässäni kuvia ja jouduin vetämään hatusta monia kohtia. Koska emme ehtineet tallille ennen iltaa, valokin katosi kovaa tahtia ja kuva onkin melkoisen tummaa. Mikä kyllä lopputulokseen sopii, sillä videosta tuli aika synkeä tunnelmaltaakin.

Täytyyhän sitä kameraa nyt kuvata kun se on niin nätti!
Runosta piti tulla laulu mutta tämä osa-alue ei onnistunut minusta johtumattomista syistä. Itse en todellakaan laulamaan ala joten puhuin tarinan nauhalle. Flunssaisena. Zombinkin piirsin vasta viimetinkaan. Piirroksia ei ollut kuin neljätoista kappaletta, mutta niitäkin söhersin kokonaisen Mulan elokuvan ajan. Onneksi olin sentään tajunnut pitää animaatiohahmon melkoisen yksinkertaisena tai piirroksiin käytetty aika olisi varmasti tuplaantunut.

Näistä kolmesta pysähtyneestä kuvasta muodostui yksi simppeli animaatio.
Animaation piirsin tussilla ihan tavalliselle kopiokone A4 paperille. Käytin ikkunaa apuna jotta sain piirrettyä hahmon suurimmilta osin samanlaiseksi eri kuviin. Lopulta skannasin kuvat ja postin Photoshopilla taustat.

 Mitä tarinaan tulee... Jokainen tulkitkoon sen itse.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti