torstai 11. huhtikuuta 2013

Mielestäni lukemisen arvoisia blogeja.

Tällä kertaa videoton postaus. Tein aikaa sitten lempiblogeistani videon, mutta en pitänyt lopputuloksesta ja päätin olla julkaisematta sitä. Lisäksi blogien esittely on huomattavasti helpompaa kirjoittamalla, linkkien kera ,kuin videolla. (Ellen sitten keksi jotain ihan tajunnan räjäyttävää ideaa.)
Ihan kaikkia lukulistani blogeja en jaksa esitellä sillä niitä on lähemmäs 30. Tässä kuitenkin kymmenen suosikkiani.

HEVOSAIHEISET BLOGIT

3639 lukijaa.
Uskoisin että kaikki hevostelijat ovat jossain vaiheessa törmänneet tähän blogiin. Jos joku nyt on Futun tarinoilta onnistunut välttymään niin nyt olisi korkea aika tutustua!
Kaktun blogi oli yksi niistä ensimmäisistä sivuista jotka lisäsin lukulistalle bloggertilin avattuani. Aijemmin olin toki selaillut kirjoituksia anonyymina. Postaukset jaksavat kiinnostaa koska ne on hyvin kirjoitettu ja ovat aiheiltaan vaihtelevia. Kaktun hankaluudet kiusaajien kanssa jaksavat suututtaa ja hyvät hetket tekevät iloiseksi. 

186 lukijaa
Pauliinan tuotoksiin tutustuin aluksi youtuben kautta ja kun huomasin blogin ilmaantuneen, liityin lukijaksi. Postaukset ovat herttaisen arkisia ja kaviokuumeesta vauhdilla paranevan Friten taisteluun on ollut helppo samaistua, koska Kossunkin kanssa sama on tullut koettua. (Tosin me pääsimme helpommalla.) Lisäksi Fritten ponimainen luonne muistuttaa minua kovasti Mara ponivainaasta ja blogin lukeminen saa usein vanhat muistot pintaan.

446 lukijaa
Tässä on sivu joka ihastuttaa varmasti jokaista ponihullua! Shettikset Reeta ja Tanya kertovat hauskasti elämästään ja tekstejä piristetään ponikuumetta synnyttävillä kuvilla ja videoilla. Blogin postaustahti on sopivan rauhallinen ja postaukset eivät ikinä ole tylsiä tai toista itseään. Suosittelen kaikille ponifaneille luettavaksi!

675 lukijaa
Muistaakseni törmäsin Kavioilla koparoilla blogiin heppatalli.netin kautta ja kiinnostuin sivun erikoisesta ulkoasusta sekä poropostauksista ja kuvista. Myöhemmin huomasin nauttivani myös suokkivarsa Vilman matkasta aikuisten hevosten hommiin.
Teksti on huolellisesti kirjoitettua ja helppolukuista mutta kuvat ovat tässä blogissa parasta antia ja niitä on postauksissa juuri sopivan verran. 

260 lukijaa
Mramor ponin tarinoita olen seurannut ihan alusta asti. Osittain siksi, että tutun ratsukon seuraaminen on aina mielenkiintoista, mutta suurin syy on hauska kirjoitustyyli ja Ponin kummalliset ajatukset. Kuvia löytyy joka postauksesta ja ne ovat huolella näpsittyjä ja ajatuksella tekstin joukkoon lisättyjä sekä liittyvät tiiviisti päivän tapahtumiin joista sillä hetkellä tarinoidaan.


TAIDEBLOGIT

150 lukijaa
Valokuvataide aiheinen blogi joka vaatii hieman englannikielen osaamista mutta sen harjoittelu kyllä kannattaa sillä teksti on lukemisen arvoista, vaikka sitä kovin paljoa joka postauksessa ei aina olekkaan. Kuville annetaan blogissa todella paljon tilaa mikä on hyvä siitä syystä, että ne ovat poikkeuksetta kovin puhuttelevia ja ajatuksella toteutettuja.

144 lukijaa
Lähinnä tietokoneella piirtelystä kertova sivu, jossa joukossa on paljon tutoriaaleja koneella piirtämiseen ja värittämiseen. Pidän bloggaajan persoonallisesta ja sarjakuvamaisesta piirrostyylistä. Pientä noottia on tosin annettava pitkästä postaustauosta, mutta onhan se tietty ymmärrettävä, maalauksia tulee kun inspiraatio ja aika sen sallii.

80 lukijaa
Sarjakuvablogi johon törmäsin jälleen heppatalli.netissä ja ihastuin ensinäkemällä! Blogin pitäjä, Pihla on nuori ja äärimmäisen lahjakas taiteilija jonka piirrustustyyli on mielestäni sykähdyttävän söpöä! Mukana on toisinaan myös "huolellisemmin" tehtyjä teoksia sekoittamassa pakkaa mutta yleensä postaukset käsittelevät arjen pikku huolia ja huomioita herttaisten piirroksien kera. Päivä jolloin Tahroja paperilla on julkaissut päivityksen on aina hitusen muita kauniimpi.

211 lukijaa
Valokuvausblogi joka säilyttää lukijan mielenkiinnon vaihtelevilla ja mielikuvituksellisilla kuvilla. Postauksien kirjoitukset vaihtelevat syvällisistä pohdinnoista "tavallisiin" kuvauspäivän kertomuksiin mutta aina ne ovat mielenkiintoisia ja helppolukuisia. Olen ollut onnekas koska olen päässyt kamerani kanssa sohimaan välillä Heidin kuvaushetkiin mukaan ja niistä on todisteena muutamia videoita.

Tämä sivu on sarjakuvablogi jota olen seurannut vuosia. Yksinkertaisilla piirroksilla ja joskus suurellakin määrällä tekstiä Saiccu kertoo elämästään ja mielipiteistään, toisinaan käsitellen raskaitakin asioita mikä on kivaa vaihtelua yleensä kovin siloteltuihin mielipiteisiin joita monissa blogeissa esitetään turvallisuuden vuoksi. Yksi ongelma blogilla mielestäni kuitenkin on. Päivitystahti on aivan liian hidas!

3 kommenttia:

 1. "Herttaisen arkisia". Ihanasti sanottu ^.^ Kiitos maininnasta ja kiva kun pelkkä hyvänmielen harrastaminen vielä kiinnostaa ihmisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä "normaali" harrastajillekki riittää lukijoita. :) Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Pienet ponit kiittää ja kumartaa! :D

  VastaaPoista