maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pulkalla hurjastelua

Vaikkakin netissä äänekäs joukko tylsimyksiä pitää pulkkaratsastusta äärettömän vaarallisena ja tyhmänä ideana, päätimme Viivin ja Lauriinan kanssa kokeilla sitä Kossulla. Mara ponilla pulkkailtiin muutamia kertoja  vailla ongelmia aikoinaan ja vaikka en tiedä onko Kossulla tätä harrastettu, uskoin homman sujuvan hyvin. Onhan poni vetänyt kärryjä, rekeä ja jopa tukkia perässään sekä sen tarhan vieressä on pieni mutta ahkerasti käytetty pulkkamäki.

Kiinnitimme ajovaljaiden rintaremmin satulavyöhön johon sitten narut solmittiin. Varmuudeksi laitoimme vielä häntäremmiin paalinarun joka esti naruja valumasta jalkoihin. Kuten arvelinkin, Kossu ei uuteen kuljetusjärjestelmään kummempia reagoinut.

Valmiina rallitteluun!
Menimme isolle pellolle jonka ympäri kiertää aurattu lumitie. Se oli hyvä hevosen kulkea, mutta ehkä hiukan turhan epätasainen pulkalle. Varsinkin yhdistelmän mennessä kovaa vauhtia sain nauhalle muutamia kelpo lumikylpyjä.

Kodin suuntaan vauhti oli välillä hirmuinen!
Videoon päätin tehdä lähinnä koosteen kaatumisista vaikka enemmän nauhalla tietysti oli (tylsää) kyydissä pysymistä. Framen viilaamisen ilosta päätin vielä korostaa jokaista muksahdusta.


10 kommenttia:

 1. Oon samaa mieltä, että ne on ihan tylsimyksiä, jotka pitää tota vaarallisena! :D (vaikka tiedän, että se ehkä sitä vähän onkin) Ja hauskointa tossa oli just se, kun lensi sieltä pulkasta :D Mulla oli ainakin tosi hauskaa, joten kiitos seurasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. No, kukin ottaa itse riskinsä. :)

   Poista
  2. Mä ainakin meinasin kuolla nauruun aina kun Lauriina lensi pulkasta :D

   Poista
 2. Mahtava video! Vitsi ois kyl itekki kiva joskus koittaa pulkkaratsastusta, mut ei oo viel tullu vastaan heppaa kenen kans uskaltais lähtee yrittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tosiaan ihan jokaisella hepalla kannata ryhtyy kokeilemaan. :)Toivottavasti eteen sattuu rauhallinen tyyppi jolla pääsee pulkkailemaan.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hauska video ja oikein hyväntuulinen postaus! Kuvia olisin mielelläni katsellut lisääkin.. :) Ja heh, paalinaru on apuna kaikeen ihan todistetusti! T. Kokemusta on erittäin paljon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paalinnaru on ihmiskunnan tärkein keksintö jesarin jälkeen! :D Kiitos kommentista.

   Poista
 5. Vaikka tämä onkin ennenkaikkea video- ja valokuvausblogi niin kysyn silti: voisitko joskus tehdä postauksen lemppariblogeistasi/ blogeista, joita luet :)? Olisi hauska päästä joskus lukemaan sellaista postausta, jossa ei välttämättä kaikki blogit olisi heppablogeja :>

  Hyvää kevättä sinulle!

  -Niina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa sellanen postaus on ollut työn alla. Tein aiheesta videonkin, mutta en julkaissut sitä koska siitä tuli mielestäni niin tyhmä. :D Katotaan koska saan aikaiseksi.

   Hauskaa kevättä sullekkin! :)

   Poista