tiistai 4. kesäkuuta 2013

Vanhoja aikoja muistellaan jälleen sarjakuvan muodossa.

Kaivelin laatikoita ja löysin kirjekuoren joka sisälsi sarjakuvia. Mukana oli myöskin pari vanhaa teosta joiden olemassaolon olin kokonaan unohtanut! Tässä toinen. Löysin päivämäärät ensimmäiseltä sivulta ja näyttää siltä, että tätä piirrostarinaa tein 17 päivää vuonna 2001. Vaikka tuosta on yli kymmenen vuotta aikaa, muistan melko hyvin mistä inspiraatio tuli.

Lueskelin vanhoja "Prinssi rohkea" sarjakuvia. Tarinat kertovat Thulen "sankari" prinssistä joka minun mielestäni oli sovinistinen, ylimielinen, marttyyrimainen ja julma naisten naurattaja. Aikakauden vaatetus ja romanttinen ajatusmaailma sai kuitenkin lähtösysäyksen omalle sarjikselleni. Katsottuanne videon, joku viisas voi huomata, että oma "Prinssi Rohkeani" sai myöskin joitain vaikutteita mielipiteestäni Hal Forsterin Prinssistä...

Nyt katsottuna, naisen pää on aivan liian suuri, mutta pidän kuvan tunnelmasta ja hahmon asento näyttää luontevalta.

Muistan nauttineeni jostain syystä normaalia enemmän tämän teoksen piirtämisestä. Luulen, että tavallisesta poikkeava vaatetus ja muu tausta oli osa syynä luoden mielenkiintoa ja haastetta piirrokseen. Lopputuloksessa innostuksen huomaa yksityiskohdista esimerkiksi taustan osalta koska normaalisti söherrän ne vauhdilla ja hutiloiden. Vieläkin olen erityisen ihastunut viimeisen sivun linnakuvaan.

6 kommenttia: