perjantai 4. lokakuuta 2013

Sitten mentii täysiiiiii
Siitä on ehkä kuukausi kun lähdimme vasta puidulle hernepellolle porukalla ja annettiin kaakkien paahtaa ihan niin kovaa kuin kutakin huvitti. Kaikilla oli hauskaa ja kerrankin kamerakin pääsi mukaan todistamaan rallittelua. Olin keksinyt videolle nimen jo edellisenä päivänä ja vaikka tarkkaa suunnitelmaa sen pidemmälle ei ollut, muutama tarpeellinen kuva oli otettava. Tärkein näistä tietysti oli itse laukka"kisa". Ravailimme ensin pellon ympäri ja samalla jätin kuvaajan kärryistä kutakuinkin keskelle peltoa sopivaan kohtaan. Itse kisasuoran spurttasimme kaksi kertaa joista jälkimmäinen päätyi videolle.

Juonnot pätkään kirjotin jo kuvausiltana. Niiden piti olla erään kaverini homma, mutta tekniikan tökkimisen vuoksi päädyin itse pölisemään jälleen. Tai Mio auttoi tietty välillä. Selostaminen sujui normaalia kivuttomammin. Nauratti kovasti. Koska pidän päivisin parvekkeen ovea auki, lisää iloa toi ajatus mahdollisista kuunteleijoista naapuriparvekkeilla, miettimässä mitä ihmettä puuhailen.

En muista koska olen viimeksi kuluttanut videon kanssa näin paljon aikaa. (Pelkästään animaatiovideoita ei lasketa.) Ensin suunnittelin tekeväni silmiään räpsyttävän hevosen alkutunnariin, sitten innostuin kokeilemaan ensimmäistä kertaa ravaavan hevosen animoimista ilman mallia. Tämä taas johti juoksevaan ihmiseen. Kun keksin mopoauton videoon lisätä, se vaati pölypilven, liekkejä ja muuta näpertämistä... Aikaa kului, mutta se ei haittaa, sillä jostain tyhmästä syystä koen tuollaisen framen ja pixelin viilaamisen rentouttavana.

Kuten jo yläpuolella mainitsin, tarkkaa kuvasuunnitelmaa ei ollut. Niinpä kaikkea muuta "tarpeetonta" päätyi koneelle matkasta myös. Ehkäpä niille joskus tulee käyttöä. Tässä kuitenkin muutama pysäytyskuva videoista postausta piristämään.

Jotta tallilta pääsee maastoon, on ylitettävä muutama tie. 

Harvinaisuus! Koko porukka on samassa kuvassa kokonaan. (Vain Kossun pää on piilossa.)

Pihla jäi ensimmäisessä laukkakohtauksessa ihan kokonaan porukan viimeiseksi.

Loppukäynnit mentiin maastossa. Nellakin melkein näkyy kaurapellon joukosta kuvan oikeassa reunassa.

Samaan aikaan hevosillaan liikkeellä olivat myös nämä kisaan osallistumattomat ratsukot. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti