perjantai 18. lokakuuta 2013

Syksyn keskellä muistellaan kesää.

Kesämateriaalissa on syksyn tuntua.
Viime Vaasa matkan video on yhä ollut odottamassa julkaisuaan. Editoin videon valmiiksi suunnilleen kuukausi sitten, mutta epäröin sen lataamista, sillä hullaannuin pelleilemään kuvan kanssa melkoisesti. Oli piristävää näpertää nopean rytmin ja mielikuvituksen kanssa, mutta se usein saa aikaan varsin outoja videoita. Kuten tämä!

Kuvasimme auringonlaskun aikaan ja ensimmäistä kertaa pääsin kokeilemaan kamerani pimeänsietokykyä. Yllätyin iloisesti! Sain monta kaunista ja mystistä klippiä. Tässä videossa ne eivät oikein pääse oikeuksiinsa, joten nappasin nauhalta muutaman lempparikohtaani.
Valokuvaajana toimi tietysti Heidi joka myös videossa vilahtaa. Tällä kertaa en kuvatessani tiennyt vielä mihin suuntaan editointivaiheessa lähden. Mietin "tavallista" rauhaisaa pätkää jossa olisi puheita, kuvaamista ja mallin asettelua mutta päädyin eri ratkaisuun koska olin juuri sen kaltaisen videon tehnyt. Lisäksi mitään hirmuisen jännittävää puhemateriaalia ei näissä kuvauksissa tullut. Lopullisen päätöksen tein kumminkin kun päätin taustamusiikin. Kyseessä on pelin Haunting Ground intro, jota olen vuosia halunnut käyttää jossain videossa. Tuo musiikki tietysti aiheuttaa monenlaisia tunteita kuulijalleen ja tällä kertaa, yhdistettynä kesäillan kuvausmateriaaliin, tuli videosta (ainakin minulle) aika maaginen ja ahdistava.

Kaunis Fanny! Ja niin kuvauksellinen.
Mystisenä tyttönä yössä toimi Fanny. Häntä on ihana kuvata, sillä kamera rakastaa tytön kasvonpiirteitä. Fannya kuvatessa on lähes mahdotonta mokata! Myös Heidin suorittama stailaus osui nappiin. Vaikka videosta ei ehkä tullut niin kaunista kuin aluksi suunnittelin, rakastan tuona iltana kuvaamaani materiaalia... Ehkä joku kerta innostun käyttämään joitakin pätkiä toisella tavoin.Koska videossa on ideana kertoa taideprosessin mystiikasta (tai sen puutteesta), on tähän laitettava ihailtavaksi myös lopputulos. Mielestäni kuva on todella upea. Siinä on satumaisuutta ja tunnelmaa jota joskus omasta elämästäni puuttuu. Jotta muistaisin säilyttää noita tunteita elämässäni arkenakin, lätkäsin otoksen läppärin taustakuvaksi.
Kehotan lukijoitakin koettamaan säilyttää elämässään jotain lapsena opitusta satumaisuudesta. Huomaat, että päiväsi ovat silloin huomattavasti helpompia. :)

Kerrataan vielä. Kuvaaja: Heidi Järvi, malli Fanny.

2 kommenttia:

 1. Voi kiitos kiitos! <3
  Tosta videosta tuli ihan sairaan hieno! Ite tykästyin tohon nopeaan tempoon ja musiikkiin. Upeeta työtä, niinku aina ^^'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä et tykkäsit. :) Itte hiukka vierastin tätä videoa kun on niin erilainen kun mitä yleensä teen. Tietysti, välillä tarvii tehä eritavoin ku on tottunu.

   Poista