tiistai 12. marraskuuta 2013

Honkkeli hauva.

Tomppakoiran omistaja on ollut kaverini lähes vauvasta asti. Tai miten silloin nyt voi kaveria kenenkään kanssa olla, mutta tavallaan olemme kasvaneet yhdessä. Nyt asumme eri paikkakunnilla ja näemme toisiamme todella harvoin, mutta onneksi netti helpottaa kommunikointia. 
Yksi pitkäaikaisista suunnitelmista on ollut tehdä 9v. Tompasta video. Tänä vuonna kun oli ihana syksy kuvauksen kannalta sain vihdoinkin raahattua itseni ja kameran kaverin luo ja käytiin hommiin.

Minä ja Tomppa Nakkilassa joella joskus... ööö... ehkä vuonna 2009.
Mitään hienoa suunnitelmaa videoon ei ole ympätty. Yksi yhteinen lenkki käytiin ja siihen sitten lisäilin muuta materiaalia tuomaan hiukan maustetta. Leikkauskin on yksinkertainen. Alku on hyvin tavallista suoraa leikkausta, loppuakohden video käy huomattavasti lyyrisemmäksi tarkoituksella. Ihan alku on täysin raakaa, käsittelemätöntä kuvaa kun lopussa hidastukset ja vahvat värikorostukset juhlivat. En oikein tiedä miten päädyin tähän ratkaisuun. Kun ei ole tarkkaa suunnitelmaa, tapahtuu hassuja asioita... Musiikki oli yllättävän hankala rytmityksen kannalta ja video tuntui muutenkin kovin sekavalta yhdessä vaiheessa editointia. Yritin kai saada jonkinlaista epätoivoista rakennetta videoon tällä tavoin.
Hiukan ällösokerisiirappi varoituksella itse katson videoa nyt, mutta olenkin tylsä kyynikko näissä tunteiden asioissa. Toivottavasti tunnelma kumminkin välittyy niille jotka hempeydestä osaavat nauttia sekä asiaan kuuluville ihmisille.

Leikkauksesta ja muuta "taiteellisesta" päätin aikalailla itse. Tekstejä pohdimme kaverin kanssa yhdessä ja musiikki on valittu koska se merkitsee hänelle paljon. Kaunis kappale se onkin ja ei tarvitse selittelyjä kenellekkään joka englantia ymmärtää. 

2 kommenttia: