tiistai 5. marraskuuta 2013

Pikkunen dokumentin pätkä.

Muistan aika tarkkaan kuinka sain tämän idean. Pyysin yksi päivä erästä tallilaista näpsäisemään muutaman kuvan minusta ja Kossusta, sillä olen todella harvoin itse kameran edessä. Kuvia katsellessani tuli mieleen, että voisi kuvailla jotain videollekkin. Tietysti kuvaaminen ja kuvattavana oleminen on viihdyttävämpää jos mielessä lymyää jonkinmoinen idea. Asiaa miettiessäni mielikuva siluettivarjosta puhumassa jostakin haudanvakavasta asiasta valahti mieleen todella eläväisenä. Tämmöinen siitä sitten tuli...Näin videon tekijänä suuri kysymys tietysti on: tajusitteko mistä videossa on kysymys? Missä vaiheessa hokasitte idean? Olen todella utelias kuulemaan!

Kuten lopussa seisoo, videon kuvasi Satu, jolla on joskus aiemminkin ollut näpit kamerassa videoiteni hyväksi. Pyysin hänet, sillä tämä aihe vaati hiukan kameran käytön osaamista sekä omaa silmää kuvan rajaukselle. Sadulla olikin useita hyviä ideoita ja kuvituskuvan suhteen en edes mitään tarkempia neuvoja antanut. 

Käytännössähän tämä videon kuvaus toteutui niin, että ensin käsikirjoitin suurinpiirtein mitä halusin sanoa lapulle luntiksi. Tallilla täytyi löytää vahva vastavalo tuohon varjoideaan ja se on kotikonstein helpointa luoda ikkunan avulla. Viimeisenä kuvailimme (todella laiskaa) karvahirviötä niin, että minun kasvoni eivät paljoa kameralle näkyneet. Sillä vain videon lopussa se on juonen kannalta sallittua.

Näin jälkikäteen katsottuna, minun näytelty osuuteni ei ollut toteutukselta ihan täysin ajatukseen sopiva. Olisi pitänyt osata kuulostaa hauraammalta ja melkein häpeilevältä. Koetin kyllä saada tunnetta ääneeni, mutta samaan aikaan täytyi puhua reippaalla volumella sillä käytettävissä oli vain kameran sisäinen mikrofooni. Ehkä tämä äänen korottaminen sai sitten puheen kuulostavaan liian "vahvalta". Sekä epäselvältä! Kaikkihan omaa ääntään nauhalla kuultuna kavahtavat, mutta nyt kyllä ihan varmasti jostain syystä sössötin todella reippaasti. Voe elämä!

Tähän loppuun pari otosta niistä kuvista, jotka omalla tavallaan saivat aikaan aatoksen tehdä tämän videon.

Kuraa, pörrökarvaa ja likaisia vaatteita. Ei meillä ulkoasulla koreilla.Kossulla on kuvan ottamisen aikaan vielä karvan kasvatus kesken, vaikka se tuon homman aloittaakin jo elokuun alussa.

6 kommenttia:

 1. tosi hauska idea tällänen, jotenki arvasin heti alussa mistä on kyse :D

  VastaaPoista
 2. mä en älynny. mistä tuossa videossa oli kyse?? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa... Enpä paljasta vielä ainakaan. Ehkä se idea sieltä vielä ilmaantuu. :) Veikkaan, että ajattelet asiaa liian monimutkaisesti.

   Poista
 3. toi video oli just tosi sairaan hyvä.

  VastaaPoista