maanantai 30. joulukuuta 2013

2013

Koska ainakin 95% bloggaajista vaikuttaa jo tehneen koosteen vuoden kulumisesta, en halua jäädä helposta aiheesta paitsi. Katsotaanpas millaisia videoita olen ehtinyt tehdä ja mitä mietin niistä näin jälkikäteen.

Tammikuu
Vuoden ensimmäinen video oli Facebook statuksia tallilta. Olin juuri saanut uuden työpaikan jota varten jouduin opettelemaan muutaman vieraan ohjelman sekä mackin käytön. Samalla toki innokkaasti kokeilin työn myötä käyttööni tullutta kameraa. Oli karmaisevan kylmä ja en keksinyt mitä kuvaisin, niinpä osoitin kameran kohti heppoja tarhoissa möllöttämässä. Kotona sitten selailin facea ryöstäen joitakin kavereiden päivityksiä. Katsontakertoja tämä video on saanut melkoisesti enemmän kuin muut videoni tänä vuonna. En oikein ymmärrä miksi. Tilastotkaan eivät osaa tähän mitään järkevää selitystä antaa.
Tammikuun toinen video oli sarjakuva Tallissa kummittelee. Tämä teos on yksi vanhimmista sarjiksistani ja huomaan ottaneeni vahvasti vaikutteita muutamasta sarjakuvataitelijasta joiden töitä tuolloin fanitin. Tarina on minun keksimäkseni erikoisen "kiltti" ja mutkaton. Lisäksi piirrän harvoin kuvia talvimiljööllä joten silläkin tapaa tämä on erikoinen. Nyt katsottuna huomaan iloisesti, että musiikki tuo juuri sitä tunnelmaa videoon mitä sarjakuvaan toivoinkin.

Talvinen kärrylaiskottelu.

Helmikuu
Oma kamerani saapui vihdoinkin! Olisin halunnut kuvata heti jotain hauskaa, mutta se ei oikein onnistunut työkiireiden ja pimeiden iltojen vuoksi. Tulipa tehtyä silti It's alive niminen esineanimaatio. Ei mitenkään merkittävä pätkä mutta sen teko oli ihan viihdyttävää ajankulua.

Maaliskuu
Taas kaksi videoa. Molemmat kuvattiin samalla kertaa. Ensin julkaistu Reverse speed valmistui vain koska halusin leikkiä premierellä. Rajata sen kanssa kuvia uudelleen ja lätkiä niitä takaperin. Melko tuskaisa musiikki tuossa. "Aiiiii aii, aiiiii, ai..."
Zombie videon keksin kun otti pähän jotkut ihmiset jota teitävät kaiken aina paremmin. Näitä löytyy jokaiselta elämän osa-alueelta, mutta koska heppamaailma on mulle kuvaiksellisesti helpoin, lähdin kertomaan tallilaisesta joka valittaa kaikkien muiden tekemisistä kokoajan ja on aina mielestään oikeassa. Tuttua? Minulla vaikuttaa tuossa olevan todella flunssainen ääni ja en kuulosta ollenkaan itseltäni. Muistelisin, että tuon animaatioakkelin näpertäminen kuviin frame kerrallaan oli todella viihdyttävää ja kummallisella tavalla tyydyttävää.

Huhtikuu
Tallin läheisyyteen on usein talvella tehty traktorilla peltoa kiertävä lumitie. Viritimme Kossulle pulkan perään, kamera käymään ja pellolle! Näin syntyi Fun and danger. Materiaalia tuli melko paljon. Ihan sellaistakin missä kukaan ei pudonnut! Nuo törttöilyt vaan näyttivät minusta niin paljon viihdyttävimmiltä, että video koostuu lähinnä niistä.

Toukokuu
Nellaponi muutti tallille muistaakseni jo huhtikuussa mutta ensimmäisen videon siitä sain aikaiseksi vasta nyt. Videossa A new best friend koetin kuvata kuinka luotettava Nella on hevoseläimeksi, kuinka fiksu ja rohkea. Niinpä rajasin aikuisia urakalla pois kuvista, vaikka tietysti lähistöllä heitä minun lisäkseni muutama oli. Nyt tulikin mieleeni, että Nellasta on kertynyt melkoisesti materiaalia jo, joten voisin alkaa suunnitella siitä toista videoa...

Kesäkuu
Taas sarjakuva. Rakkaus voittaa on myös todella vanha teos. Nimestään huolimatta se ei kerro rakastumisesta vaan on lähinnä kyyninen kannanotto sitä vastaan.

Heinäkuu
Tyhjyyttä youtuben puolella. En muista tarkalleen mitä tein tuolloin. Kävin unkarissa lomamatkalla ja hengailin eteläsuomessa vanhoja kavereita tapailemassa. 

Kuninkaanlinna Budabestissa. Sekä pöljä Photoshoppailu.


Elokuu
Jos heinäkuu oli tyhjää täynnä, niin elokuu sitten oli luovuuden räjähdys. Seitsemän videoa! Ensimmäinen on irtohypytys kerrasta tehty kooste, Loose jumping joka on näin jälkikäteen katsottuna todella jäykkä rakenteeltaan. 
Elokuu jatkuu Mio kissan lenkityksellä videossa Kaupunkilaiskissa maalla. Kuten pätkistä näkee, Mio on melkoisen vahvaluontoinen kissa ja kerran sitä talutellessa tuli mieleen, että voisin ensikerralla ottaa kameran mukaan, ihan vain itseäni viihdyttämään. Naurattaa vieläkin katsella tuota mun epätoivoista pusikossa rämpimistä.
Sitten seuraakin vuoden Vaasapläjäys! Ensin kuvasimme videon A bit of magic. Täytyy sanoa, että omasta mielestäni videoon tuli jotain ihanaa taijan tunnetta! Musiikki on kaunis, aiheeseen sopiva ja herkät kohdat eivät ole liian siirappisia vaan juuri sopivia. Tämä on ehkä vuoden 2013 paras tuotos minulta!
Ei hienostelua ilman pakollista pelleilyä. Niinpä tein Magic in progress - True story johon keräsin niitä kohtia jotka "virallisesta" videosta jäivät pois. Ihan syystä?
Söpöstelylinjalla jatkettiin yhä videon Heidin prinssi kanssa jossa ratsukko esittelee taitojaan pellolla. Olen aina rakastanut Heidin ja Mramorin kuvaamista ja tämän pätkän kuvaamisesta pidin erityisen paljon! Sai tekotaiteilla ihan railakkaasti. Sensijaan seuraava video Best friends, jossa kaksi heppaa riehuvat laitsalla oli ihan sattuman varainen sivutuote. Jos pallerot päättävät pistää laukaksi ja kamera on esillä, on tilanne tietysti hyödynnettävä.
Elokuun viimeinen "video" on kanavani tunnus You're watching MaraZilla videos!. Youtube oli päättänyt muutamia kuukausia sitten tarjota ihmisille vanhan mahdollisuuden takaisin hiukan paranneltuna. Kanaville sai siis halutessaan laittaa mainoksen joka näkyy automaattisesti kaikille jotka eivät ole tilaajiasi. Onhan tuo minun pätkäni melko kliseinen, mutta Mio on siinä niiiiiiin söpö!

Syyskuu
Ensimmäinen syyskuun video oli My booring monday. Hiukan niinkuin bloggarien my day postaus... Halusin tosin tuoda enemmän ajatusta esiin elämän hektisyydestä. Mikä ei tietenkään onnistunut sillä sattui olemaan vapaapäivä ja en tehnyt mitään viisasta.
Nakkila Derpy video kuvattiin muistaakseni elokuussa jo, mutta jostain syystä en saanut tehtyä videoa kunnolla. Vaikka pidin aiheesta ja videosta muutenkin, en jaksanut näperrellä koneella kuin puolisen tuntia kerralla ja tässäkin videossa on yllättävän paljon pikku juttuja. Varsinkin kun keksin niitä kokoajan lisää...

Ei vielä ikä jäykistä!
Lokakuu
Nakkila Derpyn aikaan alkanut luovatukos jatkui seuraavaan kuukauteen. Olin vihdoinkin keksinyt "aiheen" elokuussa Vaasassa kuvattuun lyhtyvideoon ja vaikka oli tavallaan hauskaa päästä riehumaan kuvan kanssa miten ikinä huvittaa ja leikkimään ihan kunnolla, ei vaan malttamista riittänyt. Premierekin kiukkusi todella paljon ja pitkin syksyä sain poistaa ja ladata sitä uudelleen useita kertoja. Lopulta latasin kumminkin You are the universe videon joka voittaa tämän vuoden hämmentävyyspalkinnon!

Marraskuu
Video Unelmien uhrit on hassusti jakanut tunteita ihmisillä. Ihan kiva juttu, sillä se tarkoittaa että saan ainakin jotain kommentteja joiltakin ihmisiltä! Viestit youtubeen ja blogiin ovat nimittäin nykyisin todella iso harvinaisuus minulle. (Vihje, vihje!) Osa porukasta on nauranut tätä videoa, osa taas ei ymmärrä ollenkaan mistä puhutaan. Sitten on niitäkin, jotka sanovat, että video on tylsä kun he tajusivat idean heti alkuun. Itseäni naurattaa tuo tallilla kuvauspäivänä vallinnut kurakeli! Sopii mainiosti aiheeseen. 
Marraskuu oli kyllä todella hämmentävä tänä vuonna! Kuvasin kaveriani sekä Tomppakoiraa ja syksy on menossa komeimmassa ruskassa. Marraskuun alussa! Girl's best friend ei ole youtubessa saanut sitä vähääkään huomiota mitä muut videot, mutta kohdeyleisöönsä, Collieporukkaan se on uponnut ihan kivasti.

Joulukuu
1500 video on sitä kastia joka, olisi kannattanut jättää kokonaan tekemättä? Vastaan itse. EI! Pidän piirrosten värimaailmasta, äänistä ja mielestäni kohdat jossa vilahtelee vanhoja videoita ovat kivoja. Varsinkin ihan loppu. Samaa ei voi sanoa vuoden viimeisestä videosta Merry Christmas joka on kyllä tavallaan ihan hauska ja paljon vaivaa sen eteen näin, mutta.... pläääh...

Jäikö minun tai jonkun toisen tyypin tässä blogissa esitelty video erityisesti mieleen? Mikä on sinun lempparisi?

Kiitokset kaikille lukijoille kuluneesta vuodesta ja onnea seuraavalle! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti