maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulutervehdys lukijoille!!

Vaikka päivämäärä ei vielä ihan täsmää, kirjoitan Joulupostaukseni nyt jo sillä en tiedä jaksanko huomenna avata konetta.

Jossain päin Suomea on käsittääkseni maassa hiukan sitä valkoista töhnää, mutta täällä ei ole hiutalettakaan. Tässä pimeyden ja harmauden talvessa on tärkeää muistaa, että Joulu on ennen kaikkea tunnelma. Lumi tietysti olisi kiva juttu, mutta sitä nyt ei maahan surkuttelemalla saa. Täällä Vihdissä meni eillen jopa sähköt poikki kaksi kertaa illan aikana. Koska lunta ei ollut, kaikki oli silloin ihan totaallisen pimeää ja käsikopelolla sai etsiä kynttilöitä, kännykkää, taskulamppua yms. muita valaisevia esineitä. Hiukan kyllä harmitti, että Hercule Poirot jäi jännittävästä kohtaa kesken, mutta ihan kivaa vaihtelua oli istua pimeässä silmät auki kun silti ei näe yhtään mitään, ei edes huonekalujen ääriviivoja. 

Se minusta ja Jouluajatuksista. Seuraavaksi muutama kirjain tämän postauksen videosta.
Piirsin videon eräällä yhdistykselle videojoulukortiksi ja kysyin sitten paikan johdolta, onko ok jos lataan animaation myös omalla nimelläni nettiin omalle kanavalleni. Tämä sopi ja tekstejä vaihtamalla tein animaatiosta videotervehdyksen MaraZilla katsoja- ja lukijajengille. Uljaampaa toki olisi ollut piirtää kaksi animaatiota, mutta hei. Kun ei jaksa!

Kuten tavallista, animoin Photoshopilla. Piirsin ensin hahmotuksen enkelistä videon keskivaiheelta. Tarkoitus oli aluksi tehdä vain aivastava enkeli, mutta se tuntui jo ihan liian kummalliselta. Niinpä lisäsin alkuun laulun jonka nappasin MusicMakerista. En ole ennen ihan tämän tyylistä animaatiota tehnyt, joten monet asiat tein vaikeimman kautta... Ensi kerralla esimerkiksi mietin tarkoin etukäteen mitkä osat hahmosta haluan liikkuvan ja piirrän ne eri layereille! Varsinkin siipien liikkeissä kirosin omaa tyhmyyttäni useaan otteeseen. 

Ensin oli pikainen hahmotelma.

Päälle piirsin ääriviivat joita muuttelin eri kuvissa. Hahmotuslayeri joutui lopuksi poistoon.

Huokailujen raikuessa huoneessa, animaatio kumminkin valmistui parisen viikkoa sitten odottamaan Joulua ja lataamista. Ei tässä enempää. Kaikki mitä haluan lukijoilleni sanoa on kirjoitettu ja piirretty videoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti