tiistai 11. maaliskuuta 2014

Valotaideteos.

Suunnilleen kuukausi sitten tämän hetkisellä kotiseudullani, surullisessa kerrastalolähiössä pidettiin pirteä juhlailta. Taiteilijat Anne Salmela ja Anna Turunen järjestivät tapahtuman piristämään synkeää talvea. Ideana oli, että kerrostalojen asukkaat laittoivat ikkunoihin tunnin ajaksi värivaloja ja kuvia. Itse osallistuin ampumalla ikkunaani videotykillä looppina vanhoja animaatioitani.

Kuvasin videoon päivällä tätä normaalia betonikurjuutta.
Tietysti kävin alhaalla myös kuvaamassa tapahtumaa. Väkeä oli valtavasti paikalla, luin jostain, että lähes kuusisataa. Talot olivat todella upeita ja ainakin omasta mielestäni koko tapahtuma oli loistavasti onnistunut ja mahtavaa vaihtelua pimeään kuratalveen.

Hihii, illalla sitten kerrankin sai luvalla kuvailla ihmisten ikkunoita!!
Videoa en tietenkään saanut "ajoissa" aikaiseksi. Kiirettä on pitänyt ja usein en iltaisin jaksa konetta edes avata, saatika sitten väsätä videoa. (Tai kirjoitaa blogiin...) Kun viimein pääsin videontekoon, juttu oli todella vauhdilla valmis. Suunnilleen tunnissa ja latasin videon jo samana päivänä nettiin. Seuraava koettelemus olikin sitten ehtiä kirjoittaa siitä blogiin. Mutta nyt sekin on tehty! 

3 kommenttia:

 1. http://heppailualalla.blogspot.fi/2014/03/haaste.html

  Haastoin sut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :) Koetan jossain välissä ehtiä tehä ton.

   Poista
 2. Tosi kiva toi idea piristää ankeeta (sorry :D) kerrostalolähiötä keskellä pimeintä aikaa. Voi kun täälläkin tapahtuis jotain tollasta. Hienoa, että ihmiset on lähteneet tohon mukaan. Ja tosi kiva toi video! :) Mä oon taas ajoissa liikkeellä, en tiedä miten olin tonkin videon missannut..

  VastaaPoista