torstai 24. huhtikuuta 2014

Paperitestejä.

Intoonnuin jälleen pala-animaation puuhailuun. Tällä kertaa en jaksanut keksiä mitään juonta. Halusin vain harjoitella ihmisen liikettä ja ajattelin, että "tarinan" seuraaminen vaikeuttaisi tätä. 

Alotin piirtämällä ihan pelkälle paperille siluetin. Tämä auttoi paljon kokosuhteiden säilyttämisessä kun aloin pahville tehdä ruumiinosia erikseen. Siltikään kaikki ei ole ihan niin kuin kuuluisi. Esimerkiksi molemmilla on liian iso pää. Vaatteita en tietysti tehnyt koska tahdoin liikkeitä harjoitella. Olisihan tuolle voinut häveliäisyyden nimissä vaikka bikinit tehdä, mutta mielestäni tuollainen sensurointi on naurettavaa. Kyseessä on (ontuva) piirros ihmisestä ja jos ei voi piirrosta nähdä alastomana, niin sitten on parasta matkustaa aikakoneella sata vuotta taaksepäin. Suomen ulkopuolelle. 
Vaikka en tehnyt kuin kaksi hahmoa, askarteluun meni taas todella pitkä aika. 

Apuakat ja valmiit.
Animointiin kulutin kuutisen tuntia. En sentään putkeen, vaan neljän päivän aikana. Pikkustudioni oli lattialla, joten selkä ei kestänyt kauhean pitkiä animaatiosessioita. Vanha raihna kun olen... Vain muutamassa kohtauksessa oli etukäteen suunnuteltu "juoni" tai "tapahtuma". Muuten vain liikuttelin akkelia miten mieleen tuli. Siinä ehkä syy videon... öh... hämmentävyyteen.

Kuvauspaikka lattialla.
Animointiin käytin DragonFrame ohjelmaa. Todella kätevä apu!
Liikkeiden harjoittelu tosiaankin oli tässä ideana. Jotkut kohdat onnistuivat mielestäni hyvin, toiset ei ehkä niin hyvin. Hauskaa kumminkin oli! Suosittelen kaikille pala-animaation kokeilua! Se on opettavaista, rentouttavaa ja HAUSKAA. :)


3 kommenttia:

 1. Onko tuo ohjelma ilmainen? Onnistuuko ihan tavallisella koneella ja kameralla teko? Olisi ihanaa kokeilla tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ilmainen. :/ Mutta pala-animaation teko onnistuu tavallisella kameralla myös! Kamera täytyy vaan saada paikalleen ja osoittamaan alas. Tietty jos teet vaikka esine- tai vaha-animaation, niin kameran voi laittaa vaikka pöydälle kuvaamaan hahmoja. Sitten raahaat kuvat johonkin videohjelmaan ja laitat se 1-4 framen mittaisiksi niin sulla on animaatio. :)

   Poista
  2. Ok kiitti, pitääpi testata!

   Poista