sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Suosikeista poimittua 7

Tajusin juuri, että edellisestä suosikkivideoesittelystä on mennyt jo ihan yökkökauan aikaa! Vaikka noita videoita onkin jo sopiva määrä kertynyt. Nyt kun on aikaa ja inspiraatiota kirjoitella, tässä siis neljä minun makuun upeaa videoa! 

CUT into pieces
Tässä video joka loksautti kunnolla leuan auki kun ensimmäistä kertaa näin. Tätä postausta varten videoa katsoessani, vaikutus on yhä sama. Tunnelma, omaperäinen idea, musiikki, kuvaus ja kaikki tekee videoon todella vahvan runollisen kerronnan. Ihan ensimmäinen kuva on todella upea, samoin muut maalauskohdat on hyvin ajateltu ja toteutettu. Silmä/silmät ovat hiukan kliseinen elementti suruvideolle, mutta pakollinen tuota todella luovasti kuvattua itkua varten. Vahvasti suosittelen kaikkia katsomaan videon ajatuksella läpi!
-SUMMER THROWBACK 2013-
Heh... Onhan mulla näissä suosikeissa tosi usein samojen henkilöiden tekemiä videoita, mutta ensimmäistä kertaa yhdessä postauksessa useampi video samalta tyypiltä... Jotkut vaan osaavat tehdä sellaisia koosteita jotka sopii mun silmään! Tässä videossa hienoa on, että kuvia on selkeästi mietitty hieman etukäteen. Aamun time lapse on upea väreiltään ja rajaukselta eivätkä muutkaan luontokuvat huonommiksi jää. Hiukan joukosta erottuu tuo irtohypytys kuva ihan vain siksi, että se ei ole niin "huolella ja taiteellisesti" rajattu kuin muut materiaalit, mutta hevosia on tietysti aina ilo katsella. Harmaa iltapäivä
Tämän videon myötä oikeastaan muistin ja päätin kirjoittaa suosikkipostauksen pitkästä aikaa... 
Video käsittelee kivalla tavalla ihan normaalin kuratalvipäivän kauneutta. Itse löydän toisinaan tuollaisia hetkiä kun ihan tavalliset, muuten ällöt asiat kuten lieju, muuttuu kauniiksi ja mielenkiintoiseksi. Tämä video siis osui ja upposi! Lätäköitä, harmautta, hepatkin on märkiä ja kärttyilee toisilleen välillä, ihan normaalia talvea ilman mitään jippoja. Musiikki on nätti, sopii aiheeseen ja ei varasta huomiota kuvilta. Videon loppu on todella hieno!
{SLIDER} In a nearby Forest...
Tässä oikeastaan aika samanlatainen video kuin ylempi. Tai ainakin samasta syystä pidän siitä. Ihan tavallisesta metsästä on löydetty se "taika" joka sitten on jännittävällä tavalla esitetty katsojille. Tässä musiikki luo ison osan tunnelmaa mutta videoille on annettu myös tilaa. Pitkät, pehmeät ristarileikkaukset ovat juuri se tapa jolla nuo samankaltaiset materiaalit sai sujuvasti kiinni toisiinsa.  Hyvä tunnelma ja taidokasta toteutusta. Tykkään.Loppuun vielä pikku muistutus. Videoiden katsominen ja varsinkin kommentoiminen on kärsinyt ison miinuksen viimeisen vuoden aikana. Väittäisin kumminkin, että useimmat videoidenväkertäjät arvostaisivat ihan hurjan paljon pieniäkin (asiallisia) kommentteja. Uskaltautukaa siis kommetoimaan jos jotain päähänne pälkähtää videoita katsellessa. Pienillä teoilla tuot iloa elämään. :)

2 kommenttia: