keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kun kaikki on kesken...

Oikein harmittaa kun en ole blogia huomioinut aikoihin! Kiehuvan kuuma kesä houkutteli pois koneelta ja oma elämä on ollut niin kiireistä, että kun vapaa-aikaa on ollut en jaksa videoita hirveämmin tehdä. Olisin toki voinut kirjoittaa joistakin vanhoista videoista joita en ole blogissa aiemmin esitellyt, mutta kuten yllä kirjoitin, tämä ei nyt ole ollut elämässäni tärkeysjärjestyksen kärkisijalla. Laitellaan nyt kumminkin ilmoitusta, että useita videoita ON työn alla. (Ollut jo kuukausia...) Näiden tekemiseen menee vain ihan tolkuton määrä tunteja ja mielumin valmistelen kaiken kunnolla kuin heitän jotakin esille hätiköiden.

Ihan kuvattua materiaalia on tulossa jossain välissä ainakin yksi videollinen, mutta useita animaatioita on myös työn alla. Koska niitä on rentoa ja hauskaa tehdä. (Voin nimittäin samalla katsella piirrettyjä toisesta tietokoneen ruudusta.)

Rotoskopia
Arkipäivän hetkiä

Kuva 15/72

Aiemmin olen piirrellyt vain "hurjia" ja vauhdikkaita rotoskopioita. Nyt innostuin kokeilemaan herkempiä ja tarkempia kohtauksia.
Joku minulle joskus tästä aiheesta paasasi, että koska rotoskopia on läpipiirtämistä se on huijaamista ja hyödytöntä. En ole samaa mieltä ollenkaan! Miksi se olisi huijaamista kun kerran kaikille avoimesti kerron tämän animaatiotyylin tekotavan. Hyötyä olen saanut todella paljon oppimalla miten liikkeet oikeasti piirretään ja näin esimerkiksi pala-animaatioiden teko helpottuu. Eikä sovi unohtaa rotoskopian rentouttavaa vaikutusta.

Rotoskiopia
Resident Evil 3, Nemesis tuhoaa kellotornin


Kuva 6/380
Tässä alkuperäinen video. Olen penskasta asti ihastellut tuota pätkää ja jollakin suuruudenhullulla hetkelläni päätin tehdä tuosta rotoskopian. Jännitystä lisää piirtämiseen ristarit, kameraliikkeet ja varjot. Tosin tämä kaikki on vielä edessä, sillä en ole tuota kellotornin alkukuvaa pidemmälle päässyt. Yhden kuvan piirtämiseen menee nimittäin ihan tolkuttoman pitkä aika! Lähemmäs 30min. Kai se joskus valmistuu...

Keiju metsässä
Tietokoneanimaatio

Hahmotteluvaihe.
Tässä animaatiossa sitten ei ole ollenkaan "huijaamista". Ihan vain oman käden piirtämistä. Vaikka kesäkuussa aloitin piirtelyn en paljoa hahmottelua pidemmälle ole päässyt. Liikkeet teen osittain kuva kuvalta photarilla piirtämällä mutta siivet ajattelin animoida helpommin sekä vikkelämmin premierellä.

Sarjakuva
Netin viisaus

Yksi valmiista kuvista.
Tässä ensimmäinen sarjis joka "tussasin" tai tulen tussaamaan ja värittämään tietokoneella. Teen mahdollisesti tästäkin sarjakuvasta animoidun verion, kun joskus saan ihan normaalin version valmiiksi...

Sarjakuva
One night


Hihii... Tämmöisen hauskan, vanhan sarjiksen löysin lapsuudenkodistani. Eiköhän sekin animoidu jossakin välissä.

Kuten näkyy, monta erillaista piirtämistyyliä on työn alla. Jatkan aina sitä, mikä sattuu vapaa-ajan hetkellä kiinnostamaan. Jos sattuu tulemaan idea kuvata tai piirtää jokin muu juttu, niin sitten teen sen tähän väliin. Nämä minun hommelit ovat paljolti oman ilon synnyttämiä ja harrastus joten koetan olla ottamatta liikaa stressiä. (Vaikka tahtoisinkin nähdä jo kaikki nämä valmiina...)

Mikä näistä ylläolevista projekteista sinua kiinnostaa eniten nähdä?


2 kommenttia:

 1. Animaatio-aiheisia kirjoituksia on vain niin mukava lukea - ehkäpä johtunee siitä, että moista tulee harrastettua itsekin jonkin verran. On kuitenkin todella mukavaa nähdä, mitä kaikkea teet, sillä ne ovat niin monipuolisia ja inspiroivat itseänikin aloittamaan projekteja. Tällaisista vaiheessa olevista animaatioistakin on mielestäni erittäin miellyttävä kuulla - kiitos tästä!

  Kaikki projektit vaikuttavat varsin kiinnostavilta, joten mielikuvituksettomasti voisin vain todeta, että kaikki. Viimeisimmän, siis sarjakuvan, aihepiiri tuntuu ehkä kaikista kiinnostavimmalta tuon pienen näytteen perusteella.

  Jatka rauhassa projektejasi omalla tahdilla kuitenkin - kuten totesit, niistä kannattaa olla ottamatta turhaa stressiä, sillä animaatiot etenkin ovat sen verta raskaita tehdä, että siinä nopeasti nousee verenpaine ja kyyneleet ynnä veri alkavat valua putouksien lailla, mikäli animoinnista alkaa ottamaan pakotetta itselleen.

  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, että jotakin kiinnostaa! :D Itte oon aina ollu enemmän animaatioihin päin kun perus videoihin vaikka videoita oon enemmän tehny.

   Kiitokset kommentista! :)

   Poista