keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Bullitt kaahailua!

Kaveri kuvaili Kossun ja pihattokamu Hepakan irtorallittelua jokin aika sitten. Katsellessani materiaalia mieleen tuli toimintaleffan actionkohtaus. Ne kun usein ovat tarkoituksellisesti kovin "käsivaraisen" heiluvia tuoden haluttua tunnelmaa kohtaukseen. Kysyin sitten kamulta, että mikä olisi sellainen klassinen ja kuuluisa rallikohtaus ja vastaus tuli heti. Elokuva Bullitt! Tämä leffa saattaa olla tosin monelle nuoremmalle hiukan kadoksissa, koska se on vuodelta 1968. (Enhän minäkään tietysti ole tulloin vielä ollut olemassa.) Elokuvan takaa-ajokohtaus sai arvostettuja palkintoja. Mikäli kiinnostaa, voit katsoa täältä pätkän kohtauksesta.

Eihän tästä mun veriosta tietenkään tullut yhtään alkuperäisen kaltaista. Oma materiaalini on käsivaraa jota ei ole suunniteltu lainkaan, kun taas Bullittissa kaikki on todella tarkkaan mietitty, rajattu ja aseteltu. Minun videoni onkin lähinnä kunnianosoitus klassikolle, sisältäen teemamusiikin ja kaahailukohdasta ääniraitaa hiukan.

Mielenkiintoisin kohta itselle tämän videon kanssa oli värimäärittelyt! Halusin päästä mahdollisimman lähelle aidon version väriä ja tunnelmaa. Värikylläinen, kirkas ja pehmeä. Ihan eri juttuja mitä yleensä käytän ja koska en onnistunut kuvaa kunnolla "pehmentämään" laitoin sumennusta hitusen. Vaikka tuntuikin aasimaiselta "huonontaa" kuvaa...

Ylhäällä alkuperäinen väri. Alemmassa on värikylläisyyttä nostettu, valoisuutta lisätty sekä hiukan sumennusta.Video sikseen. Säätelin myös hiukan blogin ulkoasua. En jaksanut banneria kovinkaan kauaa muokkailla joten ei siitä kovin kummoinen tullut, mutta olkoot tuossa sen aikaa kunnes saan paremman tehtyä. (Heppakuva on Lauriina Lehtosen nappaama, tausta minun.) Ainakin on uutta väriä blogissakin pitkästä aikaa. Mielipiteitä otetaan vastaan ulkoasusta ja tietysti, kuten aina, videosta. :)

2 kommenttia:

  1. Banneri on tosi kiva, mahtava idea tuo ruudulta hyppäävä heppa! :)

    VastaaPoista