maanantai 13. lokakuuta 2014

Kuukausien rankimmat sekunnit.

Näin alkuun kuvaselitys rotoskopian perusteista asiaan perehtymättömille.
Aloittelin tämän animaation piirtelyn joskus... kahdeksan kuukautta sitten ehkä... Jotenkin piirtäminen vaan ei usein kiinnostanut ja niinpä näinkin lyhyt video valmistui vasta nyt. Veikkaan, että osa syynä on jokaisessa kuvassa olevat monet elementit jotka hidastivat piirtämistä niin, että yhteen kuvaan saattoi mennä tunninkin ajan naputtelua. (Tuohon tuntiin kuuluu toki myös pakolliset netin selaukset ja muu turha huomioa vievä toiminta.) 

Yleensä laitan keskeneräisen animaation jo aikajanalle ja katson miten olen edistynyt. Tällä kertaa en niin tehnyt ja oli todella jännää nähdä mitä olin saanut aikaiseksi! Jotkut asiat nimittäin mitkä näyttävät hyvältä pysähtyneessä piirroksessa ovat joskus todella typerän näköisiä animaatiossa. Ja toisinpäin...

Musiikki: Sengdao Boutsivongsakd

Ensin huonojen ansioiden huomiointi:
- Tausta. Piirsin erillisiänä kuvina hahmot ja taustan koska joka kuvaan taustan piirtäminen olisi ollut ihan tappava urakka. Tosin alusta asti oli selvää, että taustaa täytyy sitten liikutella kun se on aikajanalla ja että sen kanssa tulee ongelmia koska alkuperäinen materiaali oli kuvattu käsivaralla joka on heiluvaa. Eihän siitä täydellistä tullut tietenkään.
- Sini- ja punapaitaisten hahmojen hiukset. Tarkoitus oli saada ne liehumaan tuulessa mutta ei se ihan siltä näytä.

Hyviä juttuja löytyy:
- Viivat eivät tärise niin paljoa kun aiemmissa rotoskopioissani.
- Ratsastajan ilmeet vaihtuvat melko luontevasti.
- Isot liikkeet ovat sulavia.

Ja piirtäminen jatkuu seuraavassa keskeneräisen animaation kanssa.

2 kommenttia:

  1. Selailin sun blogia (fisu hötönetistä täällä, morjens!) tässä muutaman postauksen verran ja tykästyin siinä määrin, että lukijaksi liityin. Blogi on siitä kiva, että täällä on helppo navikoida ja ulkoasu ei ole päällekäyvä tai muuten hankala - pikemminkin ehkä jopa hieman liian tylsä minun makuuni. Bannerista en hirveästi myöskään diggaile, mutta idea siinä on tosi kiva. Tekstejä oli mukava ja helppo lukea, blogin aihe on kivan erilainen ja toteutus on hyvä :) Taustatietoisku on tosi hyvä olla olemassa ja söpö poni sulla on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset arvostelusta ja kiva, että jäit lukijaksi! Tää ulkoasu on tosiaan aiheuttanu todella jakavia mielipiteitä. Jotkut tykkää mutta monet ei. Samoista syistä vielä. :D Mutta suunnitteilla on vaihtaa kunhan aikaa on puuhailla banneri jne.

      Poista