tiistai 11. marraskuuta 2014

Suru.

Muutama kuukausi sitten ihana, monilahjakas nuori tyttö kuoli. Mietin pitkään tämän videon tekemistä. Jotenkin itselle on vaikeaa tehdä ja katsellakin ihmisistä tehtyjä suruvideoita. Ne ovat usein niin teennäisiä. Tai eivät ehkä teennäisiä mutta jotenkin en koe niitä sopiviksi tilanteeseen vaikka eihän se ihan niinkään yksinkertaista ole. En osaa myöskään kirjoittaa kauniita runoja tai pukea näin vaikeita tunteita sanoiksi. Kerron siis vain videon työstämisestä.

Tämä teos olisi jäänyt tekemättä ellen olisi saanut ehdotusta/pyyntöä videosta eräältä Millalle kovin tärkeältä henkilöltä. Alusta asti oli selvää, että Millan omaa laulua käytän taustalla. Niitä kun jonkin verran on netissäkin esillä. Tämän kappale, Hide and seek on yksi Millan omista sävellyksistä ja sanoituksista ja äänen laatu on melko hyvä joten valitsin sen vaikka sanoituksellisesti parempiakin vaihtoehtoja oli tarjolla. Onhan tämä kappale kuitenkin kaunis ja käsittääkseni Milla sekä taustalla soittanut bändi olivat voittaneet joitakin palkintojakin tällä. 

Video hautui sitten päässä aika pitkään. Materiaalia oli sopivasti vaikka mihin, mutta oli vaikeaa keksiä joku idea jonka taustalla voisin sitten seistä ilman, että tuntuu epämukavalta. Jostain tuli maalaamisajatus ja sitä lähdin toteuttamaan.

En ole mikään mestarimaalaaja. Lähinnä omaan ilooni olen siveltimellä sohinut, viimeksi joskus 2-3 vuotta sitten. Tästä projektista kauhistuttavamman teki vielä se, että valmiin kuvan täytyi näyttää malliltaan! Jätin juuri siksi videosta hahmottelun pois. Se vaihe nimittäin kesti useita tunteja ja sai epätoivon kohtauksia aikaiseksi. Koska olen niin pro, maalasin perus kopiokonepaperille joka sitten tietysti hiukan kipristyi kun läträsin vedellä liikaa. Hiukan jouduin siis photaroimaan valmista maalausta. Poistin rypyn keskeltä naamaa.


Aluksi oli tarkoitus käyttää videomateriaaliakin Millasta mutta kumosin loppumetreillä sen suunnitelman. Milla harrasti valokuvaamista, siksi on kertovampaa ja selkeämpää käyttää pelkkiä pysähtyneitä kuvia. Halusin myöskin pitää videon muutenkin mahdollisimman yksinkertaisena. Välillä tarvi oikein pysäyttää itseni kun huomasin halua temppuilla. En sitten tiedä tuliko videosta hiukan tylsä katsoa niille jotka eivät Millaa tunteneet, mutta tämän videon kohdalla sillä ei ole ollenkaan väliä.

4 kommenttia:

 1. Näin ulkopuolisen silmin tämä muistovideo oli ehdottomasti yksi kauneimmista, joita olen nähnyt! Aivan ihastuttava ääni oli hänelle, noita biisejähän olisi voinut kuunnella vaikka kuinka kauan! Tykkäsin kovasti tästä kuva ideasta, en tiedä olisiko tämä maalausjuttu toiminut edes oikein videoklippien kanssa, oli oikein hyvä näin.

  Kaunis video ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kauniista sanoista!
   Liikutuin itte monesti video tehdessä, mut en tietysti ole kykenevä ajattelemaan asiaa muiden kannalta. :) Hyvä kumminkin että tuli sellanen joka kestää katsomista ja tavallaan tää kertoo Millasta aika monipuolisesti.

   Poista
 2. Päädyin blogiisi jonkun linkin kautta ja pakko kommentoida tätä. Upea video. En yleensä jaksa tällaisia katsoa, mutta nyt piti katsoa ja kyllähän siinä meinasi tippa tulla linssiin, vaikken ihmistä tuntenutkaan. Hänen valokuviaan olin kyllä ihaillut, joten muistan kyllä, kun hänen kuolemastaan alettiin puhua. Surullinen tapaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista! Milla oli hieno tyyppi ja kauhean äkkiä kiskottiin pois. Monelle jäi kuitenkin hyvät muistot mm kuvien kautta. :)

   Poista