torstai 11. joulukuuta 2014

Hassuja asioita tapahtuu kun ei pääse koneelle.Tuosta viestivaihdoista syntyi nyt esiteltävä animaatio.

Ongelma siis oli rakas läppärini joka joutui päiväksi huoltoon tietysti juuri silloin kun olisi huvittanut piirtää erästä animaatiota. Vinguin ongelmaa Petralle joka kehotti piirtämään sillai vanhanaikaisesti, eli käsin. Tommonen siitä sitten tuli. Oliskohan tuossa viitisenkymmentä kuvaa, ehkä hiukan enemmän. (En jaksa laskea.) Hetkisen aikaa mietin, että olisin hitusen käyttänyt photaria jälkikäteen. Laatikko esimerkiksi olisi voinut olla irrallinen kuva jonka sitten olisin kopioinut noihin kuviin siellä, jolloin se ei tärisisi tuohon tyyliin. Olen kuitenkin nyt jotenkin ihastunut tutisevaan viivaan, niinpä piirsin laatikon joka kuvaan erikseen. Tarkoituksellisesti vielä aika vauhdilla ja vapaalla kädellä joten laatikko tärisee kuin olisi elävä itsekkin.

Kädestä tuli yllättävän hyvä. Hitusen jäykkä mutta kumminkin käden näköinen. Pysähtyneissä kuvissa se näytti todella pöljältä. Kissa taas ei erityisemmin kissalta näytä mutta sillä on puolestaan hyvät liikkeet. Ilmeisesti en voi molempia saada kerralla. Tai ehkä kumminkin hitusen parempaan kykenisin jos malttaisin kuluttaa hiukan enemmän aikaa joka kuvaan.

Näin lopuksi nopea sepustus tekovaiheista kiinnostuneille:
1. Piirrä kuva paperille
2. Laita seuraava paperi kuvan päälle ja piirrä kuva jäljentäen läpi muuttaen uutta piirrosta ihan pikkasen.
3. Toista kunnes animaatio on valmis.
4. Skannaa kuvat.
5. Siirrä kuvat editointiohjelmaan aikajanalle. Kuvan pituudeksi 2 framea. (Eli tällä pituudella yhteen sekuntiin menee 12 kuvaa.)
6. VALMIS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti