sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Se tyypillinen sunnuntai.


Harvemmin osallistun haasteisiin, sillä blogini ei ole hevosiin tai tavallaan edes minuun liittyvä joten yleensä haasteen aihe menee pahasti ohi. Nyt kuitenkin inspiroiduin Blogitallin uusimmasta haasteesta joka kyllä ajatukselta kuulostaa tylsältä. Rutiinit? Yök. Huolimatta inhostani rutiineja kohtaan, omat tallireissuni ovat kyllä äärettömän rutiininomaisia. Se on pakollista, sillä yleensä olen niin omissa ajatuksissani, että jollei keho mene automaatilla rutiineista läpi hukkaisin kaiken ja unohtaisin puolet asioista. 
Sain aikaiseksi jopa aiheensuuntaisen (hiukan) videon.

Musiikki: Sengdao Boutsivongsakd - Crueltearspianodemo & Absent demo

Kuten videosta näkyy, aloitan aina silittelemällä tallikissa Vilman joka tuijottaa syyllistävästi jos sitä ei huomioi. Homma jatkuu tekemällä Possulle sapuskan valmiiksi. Merilevää ja pellavaöljyä ihon vuoksi sekä porkkana tuomaan iloa. Tämän jälkeen kamat harjauspaikalle ja kypärä päähän. Kypärä tässä vaiheessa jo, sillä muuten se ihan varmasti unohtuisi ja päässä on sen paikka. Siinä se menee mukavasti huomaamatta toisin kuin lattialla potkittavana. 
Kun kaikki on tallissa valmista haen ponin. Harjailen, katson kaviot, kamat niskaan ja menoksi. Takaisin tullessa sama juttu käänteisessä järjestyksessä. Viimeisenä sapuskakulho turvan eteen jota onkin aina paljon odotettu. 

Sunnuntai on rutiininomaisesti lähes aina meidän kärryttelypäivä tuolla porukalla. Joskus tulee muitakin mukaan, mutta yleensä menemme näiden neljän kulkuneuvon letkassa. Harjauspaikoilla on sanaton sopimus mennä tiettyihin kohtiin kärryjä laittelemaan ja järjestys lenkin aikana on aina sama. Tietysti näihin kaikkiin valintoihin on ihan järkeviä syitä taustalla ollut alunperin, mutta nyt kukaan ei enää asiaa edes ajattele. Oma paikka on oma paikka.

Pihla ja Huiske omilla paikoillaan.
Ponien järjestys. Kuvat vuoden 2014 alkupuolella napattuja.
Erityisin asia tässä sunnuntaissa oli, että otin kameran mukaan. Ja aurinko paistoi (välillä) ensimmäisen kerran kuukausiin! En ole aikoihin kuvaillut tallilla mutta nyt kerrankin innosti. Yksin en olisi kameran ja ajamisen kanssa pärjännyt joten oli mahtavaa että Laura pääsi kärrykuskiksi ja hiukan kamerankahvaankin kiinni. Laura itsessään kuuluu kyllä siihen sunnuntairutiinimaastoporukkaan joten pääsin aiheeseen kiinni vielä viimeisillä riveillä.

Muistutan vielä loppuun, että haatekutsu löytyy osoitteesta http://toimitus.blogitalli.fi/2014/12/viikon-blogihaaste-tallirutiini.html ja kaikki halukkaat saavat osallistua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti