perjantai 20. toukokuuta 2016

Animaatio vuosien takaa.

Teki mieli huomioida blogiakin välillä ja siitä syystä vilkuilin YouTubea pitkästä aikaa. Muutamia videoita tuli samalla poisteltua. Sellaisia mitään sanomattomia tai muuten vain mielestäni huonoja. Siinä sitten intouduin tutkimaan vanhoja animaatioita. Niistä valitsin tähän tekstiin videon nimeltä Bizarre riding accident.

Tämä on eräs varhaisimmista rotoskopioistani vuodelta 2008. Flashilla tehty. Silloin vielä jaksoin tahia Flashin (Animate CC nykyisin) kanssa ja koska nyt on ollut ajankohtaista alkaa tapella tuon ohjelman kanssa uudelleen, vanha video kiinnosti.Kun nyt muistelen menneitä, en enää edes saa päähäni miksi vihasin Flashia niin paljon. Muistan vain turhautumisen ja ärsyyntymisen kun ohjelma ei toiminutkaan niin kuin piti ja kynä ei liikkunut mielestäni loogisella tavalla, niin kuin photoshopissa. Niin kuin kynä oikealla paperilla kulkee.

Ja flashissa on etunsa. Esimerkiksi laukan luuppaamisen sai helpommin hiottua parempaan kuntoon kuin nykyisella Photari/Premi järjestelmälläni. Tässä tapauksessa, kun laukka lopulta oli riittävän hyvä mielestäni,  päätin vielä lisätä ratsastajan. (Joka siis EI ole rotoskopia tuote vaan ihan mielikuvitusta, olisi ollut hankalaa pyytää joku putoamaan hevosen selkään). Tässäkin oli flashin etu, näki heti miten hahmo liikkui kuvassa ruutu kerrallaan ja korjaaminen oli helppoa.

Tässä siis lietsonta itselleni kokeilemaan uudelleen tuota ällötystä. Kenties mieli on vuosien varrella muuttunut. Miljoona käyttäjää ei varmasti ole väärässä...? Eihän?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti